Idei pentru stocarea eficienta a bagajolor in masina

Idei pentru stocarea eficienta a bagajolor in masina

In acest articol va prezentam cateva sfaturi despre stocarea eficienta a bagajlor pentru o calatorie cu masina.

Stim cu totii cum este inainte de a pleca intr-o calatorie cu masina. Ati umplut deja portbagajul masinii, si totusi mai aveti nevoie de anumite lucruri pe care nu le puteti lasa acasa. Aflati cel mai bun mod de a va potrivi toate bagajele in masina.

Un nivel de Tetris pentru experti – portbagajul

In primul rand, asezati bagajele deosebit de grele, cu cea mai mare suprafata pe podeaua portbagajului, in partea din spate, si fixatile bine sa nu se poata misca. Apoi puneti bagajele usoare deasuprea gentilor mari aranjate in pasul anterior.

Urmatorul nivel – interiorul

In cazul in care portbagajul este deja plin si calatoriti doar doua persoane, aveti posibilitatea sa utilizati spatiile din spatele scaunelor din fata. Bagajele grele pot fi depozitate in siguranta in aceste spatii fara a reduce confortul soferului sau pasagerului din dreapta.

Daca aveti obiecte mici si usoare le puteti ambala in saci vid si depozita tot in spatele scaunelor din fata. Aceste pungi vid isi reduc volumul cu pana la 75% si se potrivesc in spatele scaunelor sau in spatiile libere ramase in portbagaj.

In cazul in care aveti pasageri si pe bancheta din spate, aveti posibilitatea sa renuntati la trolere si sa ambalati toate bagaje in saci vid. Daca nu doriti acest lucru, nu va ramane decat sa achizitionati o cutie portbaj cu optiunea de montare pe cupola.

 Montare cutie portbaj

Daca tot nu este suficient spatiu pentru bagaje trebuie sa montati o cutie portbagaj pe cupola masinii.

Dupa ce ati montat cutia portbagaj trebuie sa respectati cateva reguli de baza la aranjarea bagajelor in acest compartiment:

– puneti cele mai grele bagaje in zona de mijloc a cutiei si fixatile cu bagajele mai mici, pentru a nu se plimba in timpul calatoriei;

– cititi cu atentie instructiunile de folosire si nu incarcati cutia portbagaj cu o greutate mai mare fata de cea recomandata de producator;

–  dupa ce ati aranjat toate bagajele verificati daca cutia portbagaj este inchisa corespunzator, pentru a nu avea surprize neplacuta in timpul calatoriei.

Suportul pentru biciclete

In cazul in care doriti sa luati in concediu si bicicletele, trebuie sa achizitionati si un suport pentru biciclete.

Aveti posibilitatea sa optati pentru un suport cu montare pe cupola sau un suport cu montare in partea din spate a masinii. Daca folositi deja spatiul de pe cupola pentru cutia portbagaj, nu va ramane decat sa cumparati un suport cu montare in partea din spate a masinii.

Verificati presiunea in anvelope

Asigurati-va ca aveti presiunea optima in anvelope pentru greutate marita. Valorile optime ale presiunii pot fi gasite in instructiunile de utilizare ale masinii, pe un autocolant de la clapeta rezervorului de combustibil sau pe un autocolant de la usa soferului.

Speram ca sfaturile noastre v-au fost de ajutor si va uram o calatorie placuta.

share post:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Suna Acum
Locatie