Ce trebuie sa verificati inainte sa cumparati o masina second hand

Ce trebuie sa verificati inainte sa cumparati o masina second hand

Daca sunteti in cautarea unei masini second hand, trebuie sa tineti cont de mai multe aspecte, daca nu doriti sa descoperiti probleme neplacute dupa achizitionare si sa investiti sume mari de bani.

Daca doriti sa aflati cele mai importante aspecte ce trebuie verificate inainte sa cumparati o masina second hand, va invitam sa cititi acest articol.

  • Verificati cu mare atentie seria sasiului.

Seria de sasiu sau VIN (numarul unic de identificare al unui vehicul) se poate gasi in diferite locuri in functie de masina, dar la modelele cu anul de fabricatie dupa 2000, aceasta serie se poate vedea prin parbriz in partea dreapta sau stanga a masinii, sub presul locului dreapta fata, sub capota pe stalpul din stanga, sub pragul drept in partea din fata sau il alte locuri in functie de modelul masinii.

Daca seria de sasiu din certificat nu corespunde cu seria inscriptionata in locurile mentionate mai sus, trebuie sa renuntati si sa va cautati alta masina, deoarece o sa aveti probleme la RAR sau la efectuarea inspectiei tehnice periodice.

  • Verificati compartimentul motor.

Verificati daca in compartimentul motorul sunt prezente urme de ulei. De asemenea verificati daca conductele sunt fisurate, daca sunt prezente crapaturi in cureaua de transmisie si daca se aud zgomote suspecte de la distributie.

  • Verificati cu atentie starea caroseriei.

Trebuie sa verificati toate partile caroseriei masinii ziua, deoarece noapte nu se pot observa toate defectele.

Daca masina prezinta indoituri, urme de sudura si diferente de culoare la vopsea pe partile componente ale caroseriei, indica faptul ca masina a fost lovita.

Daca masina prezinta urme de rugina, imperfectiuni ale caroseriei sau parbriz fisurat, o sa aveti probleme la efectuarea inspectiei tehnice si veti fi nevoiti sa scoateti mai multi bani din buzunar pentru remedierea problemelor.

  • Verificati daca masina scoate fum.

Daca motorul masinii emana fum negru sau fum alb trebuie sa renuntati la cumparea masinii indiferent de pretul oferit de vanzator deoarece aceste probleme nu se remediaza la costuri mici.

  • Verificati daca accesoriile masinii funtioneaza corect.

Verificati cu atentie funtionalitatea accesoriilor: oglinzi, geamuri, scaune, aer conditionat, bloc de lumini, centuri, sistem audio, comenzi volan si alte accesorii cu care este dotata masina.

  • Dupa ce ati parcurs toti pasii prezentati mai sus, mergeti cu masina la un test drive.

Verificati atent raspunsul directiei, al pedalei de acceleratie, al pedalei de frana si si modul in care functioneaza transmisia, ambreiajul si suspensia.

Daca totul este in ordine si va place modul in care funtioneaza masina mai trebuie sa urmati inca doi pasi foarte importanti.

  • Verificare instoric masina dupa seria de la sasiu

Pentru o suma modica verificati seria de sasiu pe un site de specialitate pentru a afla toate detaliile despre masina. Cu ajutorul acestor site-uri aveti posibilitatea sa aflati daca masina a fost raportata ca furata, daca a fost implicata in accidente, numarul de proprietari, numarul kilometri rulati si alte detalii foarte importante.

  • Verificare tehnica detaliata la un service autorizat

Daca masina trece si de acest test, urmatorul pas este programarea intr-un service autorizat RAR pentru o verificare tehnica detaliata.

In cazul in care sunteti multumit de raportul tehnic prezentat de service-ul autorizat, nu va ramane decat sa negociati pretul masinii si sa faceti actele de vanzare-cumparare.

share post:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Suna Acum
Locatie