Ce se intampla daca puneti benzina intr-o masina cu motor diesel

Ce trebuie sa faceti daca puneti combustibilul gresit in rezervorul masinii?

Ce se intampla daca puneti benzina in rezervorul unei masini cu motor diesel?Ce se intampla daca puneti benzina intr-o masina cu motor diesel

Aceasta greseala te poate costa foarte mult tinand cont de costurile ridicate pentru reparatia unei masini cu motor diesel.

Alimentarea unei masini diesel cu benzina este mai usor de facut (mai ales daca va apropiati de pompele de combustibil cu ochii inchisi), deoarece pompa de benzina se va potrivi perfect in interiorul gurii de alimentare a rezervorului unei masini cu motor diesel modern.

Daca puneti benzina in rezervorul unei masini cu motor diesel si porniti la drum, aveti sanse ridicate sa va distruge motorul.

Odata ce amestecati benzina cu motorina deja prezenta in rezervor, creati in esenta un solvent, care va incepe sa afecteze sistemul de injectie al masinii imediat dupa ce ati pornit la drum si poate duce la necesitatea inlocuirii filtrelor, pompei de combustibil, injectoarelor pana la necesitatea inlocuirii motorului.

Ce ar trebui sa faceti in aceasta situatie neplacuta?

Vestea buna este ca exista solutii pentru aceasta problema si ca cel mai important lucru de facut este sa va dati seama de greseala facuta inainte sa porniti motorul.

Atata timp cat nu actionati cheia sau nu apasati pe butonul de pornire, aceasta problema se poate rezolva foarte simplu fara costuri mari.

Va trebui sa puneti masina pe liber, sa eliberati frana de mana si sa rugati pe cineva din personalul benzinariei sa va ajute pentru a impinge masina de la pompa intr-un loc de parcare.

Acum va trebui sa apelati la un service auto pentru scoaterea combustibilului din rezervor. Multe service-uri au echipe mobile care se deplaseaza la locul dorit sau ofera transport cu platforma pana la locatia lor.

Daca porniti la drum cu masina diesel alimentata cu benzina, veti observa problema destul de repede, deoarece motorul va produce sunete cuidate si daca continuati sa conduceti motorul se va opri la un moment dat si nu va mai porni.
Din nou, actiunea rapida este cheia. Cu cat opriti mai devreme, cu atat veti avea mai multe sanse sa remediati problema fara costuri mari.

Ce se intampla daca puneti motorina in rezervorul unei masini cu motor pe benzina?Ce se intampla daca puneti motorina in rezervorul unei masini cu motor pe benzina

Dupa ce au vazut multe intamplari similare, producatorii de masini au modificat gura de alimentare a rezervorului. Mai concret, masinile cu motoare pe benzina au inceput sa fie dotate cu o gura mai ingusta de alimentare, iar pistoalele din benzinarii care alimenteaza masinile diesel au fost facute mai groase.

Cu ajutorul acestor modificari nu mai poti introduce pistolul de motorina intr-o gura de alimentare a unei masini cu motor pe benzina. Insa daca procedezi invers si vrei sa alimentezi o masina diesel cu benzina este foarte simplu, deoarece teava pistolului de bezina este ingusta iar gura de amintentare a rezevorului diesel este mai larga.

Daca reusiti cumva sa introduceti motorina in rezervorului unei masini pe benzina este vital sa nu porniti motorul. Dieselul va provoca daune grave unui motor pe benzina daca porniti la drum, mai ales daca masina este cu injectie directa.

Injectoarele de combustibil care sunt proiectate sa utilizeze benzina fara plumb nu vor lua cu placere motorina.

Inca o data, ar trebui sa faceti un apel la un service auto pentru ajutor si sa va asigurati ca rezervorul este complet golit.

Prevenirea este mai buna decat vindecarea

Evident, timpul cel mai probabil pentru a face o astfel de greseala este cand conduci o masina cu care nu esti obijnuit, fie o masina inchiriata, fie una pe care ai imprumutat-o de la un prieten.

Dar tot ar trebui sa fie o greseala dificila de facut. Nu va uitati doar la culorile pompelor, cititi cuvintele de pe ele si asigurati-va ca ati citit cu atentie ce scrie inainte de a alimenta masina.

Cand aveti indoieli, exista aproape intotdeauna un semn de avertizare in interiorul capacului de umplere cum ar fi: „Diesel”, „Numai benzina fara plumb” sau „Benzina Premium fara plumb”.

Daca inca nu sunteti siguri cu ce trebuie sa alimentati masina, adresati-va personalului din statia de alimentare.

Alimentarea cu un combustibil gresit nu este doar o greseala grava si usor de evitat, dar poate fi si una foarte scumpa.

share post:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Suna Acum
Locatie