De unde stii cand anvelopele tale sunt uzate

Cat de des ar trebui inlocuite anvelopele?

Anvelopele sunt cele mai importante componente ale unei maisni deorece asigura aderanta cu suprafata de rulare.  Anvelopele uzate cresc riscul unui accident.

Stim cu totii acest lucru, dar in ce moment ar trebui inlocuite anvelopele? De unde stii daca anvelopele tale sunt uzate?

Ar trebui sa optati pentru anvelope diferite sau sa va optati pentru aceeasi marca cu care a venit masina din fabrica?

Vom incerca sa raspundem la aceste intrebari in acest articol.

Anvelopele uzate au o aderenta mai redusa pe drum. Sistemul de tractiune integrala, sistemul de farnare si sistemul de control al stabilitatii sunt mai putin eficiente daca anvelopele nu au o aderenta buna pe sosea.

De unde stii cand anvelopele tale sunt uzate?

Majoritatea atelierelor de raparatii auto si service-urilor de roti pot verifica uzura anvelopelor. Mecanicii inspecteaza anvelopele pentru eventuale deteriorari si masoara adancimea suprafetei anvelopei cu ajutorul unui indicator de adancime a profilului anvelopei. Adancimea profilului anvelopei este masurata in milimetri. Anvelopele noi pot avea materialului de rulare intre 9 si 10 mm. Un pneu este considerat nesigur cand suprafata de rulare este sub 5 mm.

Ar trebui sa asteptati pana cand pneurile devin nesigure sau le inlocuiti mai devreme?

Veti incepe sa observati alunecari ocazionale pe sosele ude atunci cand anvelopele au profilul sub 5 mm. In acest moment, ar trebui sa incepeti sa cautati pneuri noi.De unde stii cand anvelopele tale sunt uzate

Cum se masoara grosimea profilului anvelopei?

Grosimea profilului anvelopei se poate verifica cu un indicator de adancime a anvelopei sau cu o moneda de 5 bani.

Cum se masoara profilul anvelopei cu moneda de 5 bani?test moneda 5 bani

Moneda de 5 bani are prezente pe partea din fata doua linii, una deasupra si una sub cuvantul „BANI”. Introduceti moneda de 5 bani in centrul anvelopei, intr-un sant, cu linia de pe moneda verticala. In cazul in care linia de pe moneda ramane in afara santului, anvelopa este uzata si trebuie inlocuita. Daca linia monedei intra in profil, inseamna ca avelopa are mai mult de 5 mm si se mai poate utiliza.

Multe anvelope au indicatoare de uzura a benzii de rulare. Indicatoarele de uzura a pneurilor sunt barele de cauciuc incorporate in banda de rulare peste canelurile principale. Pe masura ce anvelopele sunt uzate, indicatorii de uzura ai benzii de rulare devin clar vizibili.

Profilul uzat nu este singurul motiv pentru inlocuirea anvelopei. Un pneu trebuie inlocuit daca are fisuri, taieturi, gauri in peretele lateral sau orice alte deteriorari sau defecte care il fac nesigur.

Trebuie inlocuite cauciucurile din cauza varstei?

Da, chiar daca suprafata de rulare este in stare buna, materialul anvelopei se degradeaza in timp. Specialistii recomanda inlocuirea anvelopelor cu varsta peste 6-10 ani, indiferent de uzura. Cum poti afla cat de veche este o anvelopa? Verificati numărul de identificare a anvelopei DOT. Pe anvelopele produse dupa anul 2000, ultimele patru cifre ale numarului de identificare a anvelopei indica saptamana si anul in care a fost fabricata anvelopa.DOT anvelope

Trebuie sa inlocuiti anvelopele cu aceeasi marca care a fost instalata initial pe masina?

Nu, puteti opta pentru orice anvelope care se incadreaza in recomandarile producatorului auto (marime, viteza, etc.). De fapt, trecerea la anvelope diferite va permite sa adaptati manevrabilitatea masinii la preferintele dumneavoastra.

share post:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Suna Acum
Locatie