turbina auto

Reparatia sau reconditionarea turbosuflantei auto?

turbina autoDin punct de vedere tehnic, reconditionarea unei turbosuflante presupune in 100% din cazuri parcurgerea cu strictete a unor etape absolut obligatorii, fara de care asa-numita „reconditionare” nu ar fi altceva decat o simpla reparatie. Iar asta pentru ca reparatia, vazuta exclusiv ca o succesiune de etape prin care trece o piesa defecta, nu este si nu poate fi intotdeauna sinonima cu reconditionarea.

Ce este reparatia?

In sens general, procedura prin care se urmareste parcurgerea mai multor etape de natura a face piesa respectiva sa functioneze din nou. Retineti insa ca acest lucru nu presupune in mod necesar si obligatoriu ca reparatia sa se finalizeze cu aducerea piesei la starea de functionare initiala. Desi limita este una foarte greu de sesizat – motiv pentru care se crede in mod fals ca vorbim despre acelasi lucru – intre reparatie si reconditionare nu se poate pune intotdeauna semnul egal.

 

Ce reprezinta reconditionarea unei turbosuflante?

Vorbind de asemenea la modul general, reconditionarea este operatiunea tehnica prin care o turbosuflanta este readusa la starea de functionare initiala, respectandu-se intocmai parametri tehnici stabiliti de producator.

Pentru a face distinctia corecta, respectiv pentru a inlatura orice dubiu cu privire la diferentele existente intre reparatie si reconditionare, vom exemplifica.

Reparatia unei turbosuflante

In majoritatea cazurilor, presupune:

• Demontarea piesei
• Curatarea
• Identificarea problemelor tehnice
• Inlocuirea componentelor uzate cu altele noi

Reconditionarea unei turbosuflante

Presupune in absolut toate cazurile:

• Demontarea piesei
• Curatarea
• Identificarea problemelor tehnice
• Inlocuirea tuturor componentelor defecte cu altele noi
Echilibrarea dinamica

Ceea ce trebuie sa se inteleaga cu privire la diferentele dintre cele doua operatiuni este ca:

1. Reparatia este o procedura mai simpla, care nu presupune inlocuirea tuturor componentelor defecte si nici echlibrarea ansamblului central al turbinei (CHRA)

Nota: O astfel de reparatie este executata de cele mai multe ori de catre service-uri auto nespecializate si neautorizate pentru efectuarea de reparatii asupra turbosuflantelor auto. Mai mult decat atat, in absolut toate cazurile o astfel de reparatie este cea de care veti beneficia atunci cand apelati la asa-numitele service-uri auto „de cartier”. Desi veti plati mai putin, investitia se poate dovedi una cat se poate de paguboasa. Nu putine sunt cazurile cand beneficiarii unor astfel de servicii se adreseaza la scurt timp unitatilor service specializate in reconditionarea turbosuflantelor, solicitand efectuarea reconditionarii turbinei. De asemenea, la fel de bine de stiut este si faptul ca service-urile auto neautorizate nu ofera certificat de garantie pentru lucrarile de reparatie executate.

2. Reconditionarea este procedura executata exclusiv in service-urile autorizate special in acest sens de catre Registrul Auto Roman. Astfel de unitati service dispun intotdeauna de echipe calificate si pregatite special pentru executarea unor astfel de raparatii, utilizand de fiecare data mijloacele tehnice necesare pentru realizarea obiectivului propus.

Reconditionarea turbosuflantei presupune astfel inlocuirea tuturor componentelor defecte ale turbosuflantei, operatiune urmata in mod obligatoriu de echilibrarea ansamblului central al turbinei. Pentru un astfel de serviciu se ofera certificat de garantie cu valabilitate 1 an, fara limita de kilometri.

Nota: Retineti ca perioada de garantie de 1 an este practic identica cu cea oferita in cazul montarii unei noi turbosuflante. Pentru a beneficia de serviciul de reconditionare, asa cum a fost descris in cele de mai sus, verificati intotdeauna daca unitatea service detine autorizatie R.A.R. si daca serviciul prestat este insotit de certificat de garantie cu perioada de valabilitate 1 an, fara limita de km.

Ce fel de servicii ofera Marvis Auto Concept?

Cu o experienta dovedita de peste 10 ani , Marvis Auto Concept s-a specializat exclusiv in reconditionarea turbosuflantelor auto. Service-ul nostru (localizat in Mun. Bucuresti, Bd. Timisoara nr. 50, Sector 6) dispune de o echipa cu inalte califcari si dotarile tehnice absolut necesare executarii serviciului de reconditionare. Iata atuurile noastre:

– Reconditionam absolut orice tip de turbosuflanta
– Prestam un serviciu de reconditionare la cele mai inalte standarde de calitate
– Inlocuim de fiecare data toate componentele defecte si asiguram echlibrarea dinamica a ansamblului central al turbosuflantei
– Lucram cu operativitate, pentru ca ne pasa de timpul tau
– Oferim certificat de garantie cu valabilitate 1 an, fara exceptie si…fara limita de km!
– Practicam unele dintre cele mai competitive preturi, perfect adaptate standardelor de calitate autoimpuse dar si realitatilor inerente din piata.

Ai nevoie de mai multe informatii? Contacteaza-ne! Raspundem cu placere la oricare dintre urmatoarele numere de telefon:

0723.980.884, 0788.767.461, 021.777.73.72

Alternativ, ne poti lasa un mesaj la adresa de e-mail contact@turbineauto.ro. Pentru operativitate insa, recomandam modalitatea de contact telefonica.

IMPORTANT: Asiguram serviciul de reconditionare pentru toate localitatile din Romania. Contacteaza-ne si vom gasi impreuna cea mai buna solutie.

Marvis Auto Concept – Experienta ne recomanda!
Bd. Timisoara nr. 50
Sector 6, Bucuresti
Tel: 0723.980.884, 0788.767.461, 021.777.73.72
Web: www.turbineauto.ro, www.reparatiiturbine.ro, www.turbineford.com, www.folieautorar.ro

share post:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Suna Acum
Locatie