Ce se poate intampla daca nu circulam cu presiunea recomandata in anvelope

Ce se poate intampla daca nu circulam cu presiunea recomandata in anvelope?

Daca nu ati verificat presiunea anvelopelor in ultimele 4-5 saptamani si nu circulati cu presiunea recomandata de producator, va expuneti anumitor riscuri.

In tara noastra sunt foarte multi soferi care circula cu presiune scazuta in avelope si care nu conosc toate pericolele la care se expun. Specialistii recomanda sa treceti pe la vulcanizare pentru verificarea presiunii in anvelope, la maxim 4-5 saptamani si de fiecare data cand trebuie sa plecati la un drum mai lung. In cazul in care masina dumneavoastra este dotata cu senzori de presiunea in pneuri, trebuie sa mergeti la vulcanizare doar atunci cand senzorii indica o presiunea mai mica decat cea recomandata.

Anvelopele se pot dezumfla in timp, ele pierd lunar in mod normal aproximativ 1 psi, iar daca rulati cu masina pe strazi unde asfaltul lipseste sau unde sunt prezente foarte multe gropi, pierderea presiunii se poate amplifica.

Care sunt riscurile la care va expuneti atunci cand circulati cu presiunea scazuta in avelope?

* Durata de viata a anvelopelor se reduce

Rularea masinii cu presiunea sub nivelul recomandat duce la scaderea duratei de viata a anvelopelor, deoarece forma anvelopei se modifica si creste uzura. In concluzie, o presiunea mica amplifica uzarea prematura a anvelopelor.

* Distanta de franare

In urma unor teste efectuate de specialistii din domeniu, s-a constatat ca presiunea scazuta in anvelope creste distanta de franare.

* Consum de benziza sau motorina mai mare

Presiunea prea mica in anvelope mai duce la cresterea consumului de carburant si la scaderea performantelor masinii.

* Manevrabilitate nesigura

Daca o anvelopa nu este umflata la nivelul corespunzator poate afecta manevrabilitate autoturismului. In cazul in care rotile din fata nu au presiunea recomandata, masina poate subvira, iar in cazaul in care rotile din spate sunt dezumflate, masina poate supravira.

Rularea pe un carosabil umed cu o presiune mai mica in pneuri poate duce la acvaplanare, deoarece suprafata de contact cu asfaltul va deveni mai mica.

Nu trebuie sa umflati anvelopele nici peste nivelul recomandat, deoarece in plus fata de riscurile prezentate mai sus, riscati sa faceti explozie.

Daca tineti la siguranta dumneavoastra si a participantilor la trafic trebuie sa respectati presiunea recomandata de producator, si daca nu aveti senzori de presiune in roti, trebuie sa treceti pe la vulcanizare in fiecare luna.

share post:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Suna Acum
Locatie